Високопоставен руски генерал предупреди, че конфликтът в Украйна може да ескалира

...
Високопоставен руски генерал предупреди, че конфликтът в Украйна може да ескалира
Коментари Харесай

Руски генерал предупреди за опасност от война с Европа

Високопоставен съветски военачалник предизвести, че конфликтът в Украйна може да ескалира в пълномащабна война в Европа и сподели, че вероятността силите на Москва да бъдат въвлечени в нов спор нараства " доста ".

Генерал-полковник Владимир Зарудницки, шеф на Военната академия на Генералния щаб на съветската войска, направи мненията в публикация за списание " Военна мисъл ", издание на министерството на защитата, заяви държавната съветска организация РИА Новости.

" Възможността за ескалация на спора в Украйна - от разширението на участниците с " прокси сили ", употребявани за военна борба с Русия, до широкомащабна война в Европа - не може да бъде изключена ", цитира РИА думите му.

" Основният източник на военни закани за нашата страна е антируската политика на Съединени американски щати и техните съдружници, които водят нов вид хибридна война, с цел да отслабят Русия по всевъзможен вероятен метод, да лимитират нейния суверенитет и да унищожат нейната териториална целокупност ", сподели той.

" Вероятността нашата страна да бъде целеустремено въвлечена в нови военни спорове доста нараства.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и президентът Владимир Путин предизвести, че Западът рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати войски да се бият в Украйна.

Путин показа решението си да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година като специфична военна интервенция, предопределена да обезпечи личната сигурност на Русия против все по-враждебното украинско управление, подкрепяно от Съединени американски щати. Киев твърди, че се пази от завоевателна война в имперски жанр, предопределена да заличи националната му еднаквост.

Коментарите на Зарудницки идват в миг, когато Западът поставя старания да помогне на Украйна с повече оръжия и финансиране след несполучливата контраатака на Киев предишното лято и откакто съветските сили си върнаха самодейността на бойното поле.

Зарудницки се застъпи за редица промени в метода, по който Русия провежда своята войска и сигурност, добави РИА, в това число слагане на по-голям акцент върху опората на " другарски страни ", за гарантиране на личната сигурност на Русия и консолидиране на цялото съветско общество към неговите отбранителни потребности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР